Heerlijke Zeeuwse bolussen! Maar hoe maak je ze nu zelf….

Stap 1

Voor 15 stuks:

500 Gr tarwebloem

  • 500 Gr tartwebloem
  • 50 Gr ei
  • 10 Gr zout
  • 25 Gr boter
  • 25 Gr margarine
  • 15 Gr bruine basterd suiker
  • 30 Gr verse gist
  • 280 Gr melk
  • 500 Gr bolussuiker (br basterdsuiker, kaneel, citroenrasp)

Stap 2

Kneden ( behalve nog de bolussuiker)

verdeel in stukjes van 60 Gr en laat 10 min. rusten.

Stap 3

maak rollen van de deegbolletjes. En rol door de bolussuiker. Maak rollen in etappes tot ze 25 cm zijn. Leg ze dicht bij elkaar en strooi de rest van de bolussuiker erover. Na 10 minuten gaan ze web beetje ‘zweten’

Stap 4

Maak van de rollen een bolus of evt. een krakeling of knoop.

leg ze op een bakplaat en laat 50 min narijzen

Stap 5

bakken op 240 graden voor 7-8 minuten.

na het bakken keer je de hele bakplaat om en op een andere bakplaat of bakpapier.
SMULLEN MAAR!